На даний момент 85 гостей на сайті

Законодавча база НАССР

e-mail Друк PDF

1.   Закон України № 771/97  “Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини” та Закон України № 191-IV-2002 Про внесення змін до Закону України “Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини”.

2.   Закон України № 2775-ІІІ-2001 “Про внесення змін до Закону України ”Про ветеринарну медицину”.

3. НАКАЗ Мінагрополітики № 590 від 01.10.2012. "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)"

4. ЗАКОН УКРАЇНИ  № 877  "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

(Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2007, № 29, ст.389)

5. ЗАКОН УКРАЇНИ   № 2042  від 18.05.2017 "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин". (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2017, № 31, ст.343).

6. Санітарні норми та правила для підприємств (громадське харчування,  виробництво: кондитерських виробів,   молочної продукції,  мясних виробів,,  підприємств хлібопечення).

7.   Указ Президента України № 601/2001 від 07.08.2001 “Про заходи щодо розвитку продовольчого ринку та сприяння експорту сільськогосподарської продукції та продовольчої сировини”.

8.    Указ Президента України № 797 от 5.09.2001 “Про додаткові заходи щодо прискорення вступу України  до Світової Організації Торгівлі (СОТ)”.

9. Розпорядження КМУ № 332-р від 26.06.2004 “Про затвердження Концепції поліпшення продовольчого забезпечення та якості харчування населення”.

10.  Постанова КМУ №1273 від 24.09.2004 “Про внесення змін до Положення про державну санітарно-епідеміологічну службу України”

11. Указ Президента України №266/2004 від 03.03.2004 “Про посилення державного контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, забезпечення захисту життя і здоров‘я громадян”

12.  ДСТУ 4161-2003 Системи управління безпечністю харчових продуктів

13. ДСТУ ISO 15161:2007 Настанови щодо застосування стандарту ІSО 9001:2000 у промисловості харчових продуктів та напоїв

14. ДСТУ ISO 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації харчового ланцюга

15. - ДСТУ ISO/TS 22002-1:2009 Програми – передумови для забезпечення  безпечності продуктів. Виробництво харчових продуктів. Частина 1

16.  - ДСТУ ISO/TS 22003:2008 Вимоги до органів, що проводять аудит та сертифікацію системи управління безпечністю харчових продуктів.

17. - ДСТУ ISO/TS 22004:2009 Настанова по застосуванню ISO 22000:2005.

18. - ДСТУ ISO/TS 22005:2009 Простежуваність в кормовому та харчовому ланцюгу – Основні принципи та настанови для розробки та розвитку системи.

19.  Регламент Європейського парламенту і Ради ЄС від 29.04.20.04  № 852/2004 “Про гігієну харчових продуктів”.

20.Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое  42-123-5777-91. ДСаНПіН 28.08.1997 № 262  для кондитерських цехів.

21. З А К О Н  У К Р А Ї Н И     № 1393-XIV, "Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію,   знищення або подальше використання неякісної   та небезпечної продукції".

22.ЗАКОН УКРАЇНИ 2639-VIII  "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів".

23. ЗАКОН УКРАЇНИ  4004-Х11  22.02.1994Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

24. З А К О Н  У К Р А Ї Н И   05.03.1998 року    N 187/98-ВР   "Про відходи".

25.Закон УКРАЇНИ “Про метрологію та метрологічну діяльність".

26. Н А К А З  N 219 від 24.07. "Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств)   ресторанного господарства".

27. ДСТУ 4281:2004 Заклади ресторанного господарства.  Класифікація.

 

  • 18.05.2017
Останнє оновлення ( Понеділок, 08 липня 2019, 08:11 )

Додати коментар


Захисний код
Оновити

+38 (0512) 58-15-19, +38 (0512) 58-31-16, +38(0512) 71-71-77 ednanya_com@mail.ru