15 травня прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів"
У вівторок, 15 травня, за прийняття за основу законопроекту №3871 проголосували 233 депутати. Про це повідомила прес-служба ВРУ.
Законопроектом пропонується внести до КУпАП, а також до Законів України «Про молоко та молочні продукти» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». А саме:
1) встановити адміністративну відповідальність за виробництво, введення в обіг або реалізацію «харчових продуктів з вмістом пальмової олії» (від 20 до 100 н.м.д.г., 340 - 1700 грн);
2) заборонити використання пальмової олії у виробництві традиційних молочних продуктів та інших харчових продуктах, вироблених в Україні.
- Джерело: Верховна Рада України