На даний момент 162 гостей на сайті

У Держпродспоживслужбі розповіли, від чого залежить частота призначених перевірок бізнесу

e-mail Друк PDF

У Держпродспоживслужбі розповіли, від чого залежить частота призначених перевірок бізнесу

Частота призначених перевірок бізнесу залежить від ступеня ризику виробництва. Про це у екслюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com заявив керівник Дерпродспоживслужби Володимир Лапа.

Нагадаємо, в областях перевірки бізнесу можуть здійснювати фейкові інспектори.

Він зазначив, що ризик визначається видом продукції. Продукція тваринного і нетваринного походження – це абсолютно різний ступінь ризикоорієнтованості виробництва.

«Також на це впливає вид діяльності (виробляєш чи просто транспортуєш). А далі все залежить від особистого профілю: якщо ти працюєш в межах чинного законодавства протягом року, то навіщо перевіряти раз на квартал і навпаки? Найбільший ступінь ризику передбачає перевірку 5 разів на рік. Кратність перевірок може бути зменшена. Наприклад, одну перевірку провели, другу провели і порушень не зафіксовано, то, може, не варто туди ходити щокварталу. У такому випадкуінспектор може прийняти рішення перейти до перевірок раз на півроку. І навпаки, якщо фіксується порушення – це додаткові бали до критерію ризику», — зазначив Лапа.

Планові заходи державного контролю здійснюються з періодичністю:

  • Із дуже високим ступенем ризику – інспектування не більше 4 разів на рік, аудит – не більше 1 разу на рік;
  • З високим ступенем ризику – інспектування не більше 3 разів на рік, аудит – не більше 1 разу на рік;
  • Із середнім ступенем ризику – інспектування не більше 2 разу на рік, аудит – не більше 1 разу на рік;
  • З низьким ступенем ризику – інспектування не більше 1 разу на рік, аудит – не більше 1 разу на 2 роки;
  • Із незначним ступенем ризику – інспектування не більше 1 разу на 2 роки, аудит не проводиться.

Як визначається кількість балів, ступінь ризику від провадження господасрької діяльності та періодичність здійснення планових заходів державного контролю,

Звертайтесь: до  наших спеціалістів відділу впровадження системи безпеки харчової продукції НАССР.

Тел..  0679022987,   0956630038  Наталія Борисівна

 


Додати коментар


Захисний код
Оновити

+38 (0512) 58-15-19, +38 (0512) 58-31-16, +38(0512) 71-71-77 ednanya_com@mail.ru